q
Neus Morera | NUTRICIÓ DE FURES
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

NUTRICIÓ DE FURES

NUTRICIÓ DE FURES

La dieta del turó

La fura (Mustela putorius furo) és una especie derivada del turó europeu (Mustela putorius), el turó de l’estepa (Mustela eversmanni) i els seus creuaments, que es va domesticar fa 2000 a 3000 anys. Els motiu principals d’aquesta domesticació va ser el control de rossegadors a les cases i la caça de conills.
La dieta d’aquests carnívors en llibertat es basa en el consum de petits mamífers (rossegadors i lagomorfs, especialment), ocells, amfibis i insectes, de manera que el seu organisme ha patit adaptacions anatòmiques i fisiològiques a aquesta dieta. Bàsicament aquesta dieta es caracteritza per estar composada de proteïna d’alt valor biològic i greixos, amb nivells molt baixos de carbohidrats (fibra, midons i sucres).

El problema de l’extrusionat

Els pinsos extrusionats conformen l’opció majoritària per alimentar els animals de companyia al nostre entorn. Si bé permeten l’administració d’una dieta equilibrada i higiènicament correcta d’una forma econòmica i còmoda per al propietari potser no són la millor opció per les fures. Segons els estudis publicats la composició dels pinsos que es comercialitzen al mercat europeu per fures, gats i gatets no es pot equiparar a la de les preses que menjaria una fura en llibertat.
L’ús de dietes basades en pinso extrusionat en fures s’han relacionat amb l’aparició de malaltia dental i periodontal, insulinoma, urolitiasi i malaltia inflamatòria intestinal, encara que en aquest últim cas encara no s’ha trobat cap evidència científica.

Alternatives d’alimentació

Actualment hi ha alternatives a la dieta basada en pinso extrusionat com ara la dieta natural formulada per un especialista en nutrició. També es pot combinar el consum d’un pinso extrusionat amb una composició el més pareguda possible a la dieta natural de les fures amb l’administració de presa sencera (rata, ratolí, pollet, morts i provinents de botigues per alimentació de rèptils) o les seues parts (trossos de conill o pollastre de la carnisseria).
Si vols aprofondir en la nutrició i dieta de les fures pots descarregar-te de forma gratuïta el següent article (castellà)
No Comments

Post A Comment