q
Neus Morera | Veterinaris de peixos
249
post-template-default,single,single-post,postid-249,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Veterinaris de peixos

Veterinaris de peixos

Un peixet pot semblar un ésser minúscul, insignificant, o potser bonic i alegre amb els seus colors brillants, però al cap i a la fi un peixet.
Hi ha gent que es preocupa pels seus peixos, que se’ls estima perquè fa molt de temps que els tenen, perquè els fan companyia, o perquè valora molt l’aquari on hi viuen, un vertader ecosistema perfectament equilibrat on qualsevol fallada pot acabar amb tots els exemplars d’una espècie (o encara pitjor, amb tot el que viu a l’aquari).
El Flash és un carpí (Carassius auratus) que conviu amb un altre carpí a un aquari. La propietaria d’aquests peixets va veure que el Flash tenia un bonys a la pell de l’esquena, i va convéncer el seu pare de portar el peix al veterinari.
ImageDesprés de fer una entrevista a la consulta (l’anamnesi, on es pregunta per les condicions en què viu l’animal, quan fa que està malalt, etc.), vaig anestesiar el Flash per fer una exploració bàsica i agafar una xicoteta mostra de la lesió.
Malauradament durant l’exploració el bony més gran es va obrir i el seu contingut va dissoldre’s a l’aigua. El Flash va marxar amb un tractament antibiòtic perquè pensí que es tractava d’una infecció bacteriana. 
El tractament no funcionava i varen aparéixer més bonys, així que decidirem fer-li una operació una mica més seriosa al Flash. El vaig anestesiar, li vaig buidar els bonys, i li posí uns punts diminuts (el Flash només pesava 3 grams). L’anàlisi del contingut va mostrar la presència d’un paràsit microscòpic, que es reprodueix al múscul i als òrgans interns del peix i causa bonys com els del Flash. 
Els veterinaris estem formats i entrenats per seguir un protocol (anamnesi, exploració, realització de proves clíniques, diagnosi i tractament) que ens permet abordar les malalties des del punt de vista científic, i pertant amb unes majors garanties de curació.
Els coneixement sobre l’anatomia i fisiologia animals, farmacologia i anestesiologia, i tècniques diagnòstiques permet que arribem on ningú més arriba en quant a la salut dels animals.
La història del Flash mostra com la solució del seu problema passava per les mans d’un profesional especialitzat, com és el veterinari.

 

flash myxobolus

Myxobolus spp

No Comments
 • Pau
  Posted at 23:41h, 04 Novembre Respon

  Porto una bona estona llegint tot el contingut de la página i estic maravellat de saber que hi ha gent com tu al mon! I tambe de l’enveja sana de veure que t’agrada tant i tant el que fas!
  Fa temps q et veía a Exotics tot i que no havia tingut el plaer de tracta amb tu. Gracies Pel que fas i per la il.lusio q tens. No canviis mai.
  Soc el Pau el de les carpes. Molta força pel teu Nou projecte!!!

  • neusmorera
   Posted at 06:24h, 05 Novembre Respon

   Moltes gràcies pel teu comentari Pau

Post A Comment