q
Neus Morera | Anestesia locorregional
15945
post-template-default,single,single-post,postid-15945,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Anestesia locorregional

Anestesia locorregional

Des de fa temps me n’he adonat que, principalment gràcies a la intubació i les tècniques de monitoritació anestèsica, l’anestèsia dels meus pacients més grans ja no era el que més em preocupa d’una cirurgia. Com acostume a dir als propietaris, no em preocupa tant el moment de la cirurgia, en què amb l’animal intubat i amb un catèter intravenós pràcticament podem actuar per ell: fer-lo respirar si no respira, modificar la freqüència cardiaca, la presió arterial, etc. La preocupació apareix quan el pacient ha de tornar a fer-se càrrec de les seues funcions vitals: a respirar, bategar de forma estable, mantenir la presió, recuperar la consciència i menjar.

A aquestes alçades de la veterinària resulta obvi que un procediment amb poc dolor, dosis baixes d’anestèsics i analgèsics, el més curt possible i, en la meua opinió, executat amb una tècnica quirúrgica curosa, portarà a una recuperació més ràpida i satisfactòria per totes les parts.

Per complir aquest objectiu trobe de gran utilitat l’ús de l’anestèsia i analgesia locorregional. Les epidurals (als mamífers), els bloquejos testiculars i de crani (a conills), o la simple infiltració de la pell abans de fer una incissió permeten reduir la dosi d’anestèsia posterior (fins i tot es poden treure masses cutànies amb una sedació profunda), donen tranquilitat a l’anestesista (algú ha esbrinat per què els conills anestesiats a una cirurgia primer es mouen i després pateixen taquicardia?) i redueixen sensiblement el temps de recuperació postquirúrgica.
La creença de que l’ús d’anestèsics locals en animals exòtics era perillós per sort està pràcticament descartada, i, encara que sempre poden haver complicacions, l’utilització és segura si es respecten les dosis màximes i la tècnica d’administració.
Al darrer número de la revista Clinanesvet, al què podeu accedir de forma gratuita clicant ací, faig una revisió de les tècniques d’anestèsia locorregional descrites en animals exòtics (texte en castellà).

I vosaltres? Utilitzeu anestèsia local amb els pacients exòtics?

No Comments

Post A Comment